EESZT INTERFÉSZ TETFOG PROGRAMHOZ

TUDÁSBÁZIS

Oldal kinyomtatása

 

EITP-23

Személyi igazolványt cseréltem, és most nem tudok belépni az EESZT-be, a program ezt írja ki: „SAML jegy kérés sikertelen.”

 

A probléma megoldásához kérjük, hajtsa végre a következő lépéseket.

 

Lépés

Lépés leírása

1

TEENDŐ: Az átvételt követően várjon 72 órát.

Miután átvette az új elektronikus személyi igazolványát, várjon legalább 72 órát, mielőtt a belépést megpróbálja! Ezen idő alatt a különböző rendszerek szinkronizálódnak, így nem lesz akadálya az igazolvány használatának.

(Természetesen korábban is megpróbálhatja az igazolvány használatát, de lehetséges, hogy nem fog sikerülni.)

2

TEENDŐ: Próbáljon meg bejelentkezni az EESZT-be.

Ha letelt a 72 óra, próbáljon meg a szokásos módon bejelentkezni az EESZT Interfészbe, és a személyi igazolvány használatával az EESZT Modulba!

Ha a művelet sikeres, akkor nincs további teendője, dolgozhat ugyanúgy, mint korábban.

Ha a művelet sikertelen, akkor folytassa a következő lépéssel!

3

TEENDŐ: Aktiválni kell az eSzemélyi igazolványt.

FIGYELEM! FONTOS! Az eSzemélyi igazolványt az átvételkor „aktiválják” a kormányablakban. Az aktiválás azonban csak annyit jelent, hogy használatba veheti. Az EESZT-vel csak akkor fog tudni dolgozni, ha az Ágazati portálon külön is aktiválja az igazolványt. Ennek lépései a következők:

1. A felhasználó tegye be az eSzemélyi igazolványát a kártyaolvasóba!

2. Kattintson ide az Ágazati portál megnyitásához (a böngészőben külön lapon nyílik meg)!

3. A Felhasználónév mezőben adja meg a felhasználónevét (orvosok: „O” betű + pecsétszám, asszisztensek: „S” betű + működési nyilvántartási szám), az Ellenőrző kód mezőben pedig adja meg a mező felett látható kódot! Ezután kattintson az  gombra!

4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat!

         REINERSCT STANDARD kártyaolvasó használata esetén nyomja meg a kártyaolvasón kétszer az OK gombot, adja meg a 6 számjegyű PIN kódját, majd nyomja meg egyszer az OK gombot. Várjon kb. 10 másodpercet.

         REINERSCT BASIS kártyaolvasó használata esetén kattintson a képernyőn megjelenő ablakban az OK gombra, adja meg a 6 számjegyű PIN kódját, majd kattintson az OK gomra. Várjon kb. 10 másodpercet.

Ha a művelet rendben lezajlik, megjelenik a „Sikeres aktiválás” üzenet. Ezt követően már be tud lépni az EESZT Interfészbe és az EESZT Modulba a szokásos módon.

Ha a művelet sikertelen, és még nem telt le a 72 óra, akkor várjon, és utána próbálja később. Ha már letelt a 72 óra, akkor forduljon az OKFŐ-höz további segítségért. Előfordulhat ugyanis, hogy az igazolvány megújításakor valamilyen adatot rosszul rögzítettek, és ezért nem sikerül aktiválni az igazolványt.

 

Vissza a Tudásbázis nyitó lapjára